1 Ekim 2016 Cumartesi

Fırında Beşamel Soslu Makarna





Makarnayı çok seviyorsanız bir de fırında deneyiniz derim. Hem Makarna hem de börek :-) 

Yalnız arkadaşlar 2-3 kişiyseniz bu ölçü fazla gelebilir verdiğim ölçülerin yarısından yapınız.



Malzemeler    :

1 paket fırın makarna ya da spagetti(çubuk) makarna
100 gr. beyaz peynir
2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

Beşamel Sosu İçin  :

50 gr. tereyağı
50 gr. margarin
1/2 su bardağı un
3 su bardağı süt
tuz
karabiber
1 yumurta(sos soğuyunca)(fırın makarna olursa 1 yumurta, normal makarna olursa 2 yumurta kullanınız)

Üzeri İçin  :

1,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar


Hazırlanışı   :

Makarnayı 15 dakika haşlayıp süzünüz. Makarnalar haşlanırken beşamel sosu yapınız.

Teflon tencerede tereyağını ve margarini eritip unu ilave ediniz.Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurup sütü yavaş yavaş ilave ediniz.

Topaklanmaması için devamlı karıştırınız. 

Koyu kıvam alıp göz göz olunca altını kapatıp, tuz ve karabiber ekleyip tadını ayarlayınız.

Sosu genişce bir kaba alıp ılınması için bekletiniz.(elinizi yakmayacak bir sıcaklık olmalı)

Soğuyan sosun içine, rendelenmiş kaşar, beyaz peynir, yumurta ve süzülünen makarnayı ilave edip güzelce karıştırınız. 

Borcamın en büyük tepsisini yağlayıp soslu makarnayı içine döküp üzerini düzeltiniz.

Fırını 200 derecede 15 dakika ısıtıp tepsiyi fırına veriniz.

10 dakika sonra rendelenmiş 1,5 su bardağı kaşarı makarnaların üzerine serpip tepsiyi tekrar fırına verip üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Biraz ılınınca servis yapınız


Benim fırınımda toplam 45 dakika da pişti ama siz makarnaların üzeri kızarınca çıkartınız. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...