9 Aralık 2013 Pazartesi

Cevizli Kurabiye




14 senedir yaptığım bayatlamayan kıyır kıyır nefis bir kurabiye, muhakkak deneyiniz. 


Malzemeler :

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 yumurta(sarısı içine akı üzerine)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz(bir su bardağı ceviz içine diğer su bardağı ceviz üzerine)

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin,sıvı yağ, toz şeker, yumurta sarısı, vanilya, elenmiş kabartma tozu, elenmiş unu ve 1 su bardağı cevizi ekleyip yoğurunuz. 

Cevizden biraz daha küçük parçalar kopartıp yuvarlayınız ve üzerlerine çok hafif bastırıp önce yumurta akına sonra da iri çekilmiş cevize batırıp, cevizli kısmı üzeri gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.

Fırını 180 derecede turbo da 15 dakika ısıtıp tepsileri fırına veriniz. Üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Benim fırınımda 25 dakika da pişiyor ama siz pişme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayınız. 

Fazla pişirmeyiniz çok sertleşir. Soğuduktan sonra servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...