18 Aralık 2013 Çarşamba

Hazır Yufkadan Tavuklu Bohça Böreği












Tavuklu börek seviyorsanız bu böreği yapabilirsiniz.


Malzemeler :

4 yufka
1 şişe sade soda
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı

İç Malzemeleri :

1 adet kuru soğan
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 küçük kavanoz garnitür(340gr.)
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
tuz
karabiber

Hazırlanışı :

Teflon tavada sıvı yağ ile minik minik doğranmış soğanı kavurunuz. Haşlanmış tavuk göğsünü küçük küçük parçalara ayırıp tavaya ilave edip çok az kavurunuz. Suyun altında yıkadığınız garnitürü,tuz ve karabiberi de tavaya ekleyip bir iki dakika daha karıştırıp tadını ayarlayınız ve altını kapatıp soğuması için bekletiniz.

Derin bir kasede sade soda ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla yufkanın her tarafına sürünüz. Yufkanın karşılıklı iki tarafını da hafif üst üste gelecek gibi katlayıp sodalı yağ sürüp diğer kenarlarını da yine hafif üst üste gelecek gibi kapatıp üzerine tekrar sodalı yağ sürünüz.

Yufka kare şeklini alacak. Bıçakla dört eşit parçaya ayırıp soğuyan harç dan her parçanın üzerine birer kaşık koyunuz ve bohça gibi kapatınız.

Kapattığınız kısmı aşağı gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ya da susam dökebilirsiniz.

Fırını 180 ya da 200 derecede 15 dakika ön ısıtma yapıp altları ve üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkarınız. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...