5 Şubat 2014 Çarşamba

Köbete




Köbete,çiğ böreğe çok benziyor ama hamuru mayalı ve içine de su yerine domates konulduğu için iç harcı lahmacunu andırıyor. Oldukça da lezzetli bir börek. Ülkü hanım açtı, Zeki bey de kızarttı, ellerinize sağlık.



Malzemeler :

1 kg. un
1/2 paket yaş maya ya da 1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
su(ılık)(yavaş yavaş hamura ilave edilecek)
1 tatlı kaşığı şeker

İç Malzeme :

1/2 kg. kıyma
2 adet kuru soğan
2 domates
1 çay kaşığı tuz
karabiber
2 adet sivri biber

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına elenmiş un ve tuzu atıp karıştırınız. Ortasını açıp yaş maya ya da kuru mayayı koyup üzerine şeker ve bir su bardağı ılık su koyup unla karıştırma dan sadece mayayı kaşıkla hafifçe karıştırarak 5-10 dakika mayalanması için bekletiniz. 

Köpürmeye başlayınca sıvı yağı da ilave edip hepsini güzelce yoğurunuz. Yavaş yavaş ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.

Hamurun üzerini örterek 30 dakika dinlendiriniz.

Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayınız. Kuru soğanı ve domatesi rendeleyiniz. Sivri biberleri minik minik doğrayıp tuz, karabiber ve kıymayı ilave edip karıştırınız. 

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp un serperek tabak büyüklüğünde açınız. Hamuru kalın yapmayınız, kızartırken içi pişmez çiğ kalır.

Açtığınız hamurun bir kenarına iç harçtan koyup diğer tarafı üzerine kapatınız. D şeklini alacak. 

Sıvı yağı kızdırıp börekleri içine atıp iki tarafını da güzelce kızartınız. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...