24 Şubat 2014 Pazartesi

Kağıt Kebabı




Zeki bey'in yaptığı bu kağıt kebabı süper oluyor. İsterseniz bütün olarak yapmayıp kişi sayısına göre porsiyonlara ayırarak da yapabilirsiniz. Yağlı kağıtları kesip aynı malzemeleri aynı sırayla koyup kapatınız. Ellerinize sağlık Zeki beyciğim.


Malzemeler :

1 kg. kuzu yada dana kuşbaşı
2 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet iri havuç
150 gr. bezelye
4 adet sivri biber ya da çarliston
2 büyük domates
100 gr. tereyağı
tuz
karabiber
kekik
kimyon


Hazırlanışı :

Tepsiden biraz daha büyük bir yağlı kağıdı suyun altında ıslatıp tepsinin üzerine yayınız.

Kuru soğanları yemeklik doğrar gibi ama biraz daha kalınca doğrayıp kağıdın üzerine yayınız ve üzerine kuşbaşı etleri koyup kekik atınız.

Patatesleri küp küp den biraz daha büyük doğrayıp etlerin üzerine yayıp üzerine doğradığınız havuçları,bezelyeleri ve doğradığınız biberleri ekleyiniz.

Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayıp biberlerin üzerine yayınız ve tuz, karabiber, kimyon atınız. (Baharatları atarken tek bir yere atmayıp serperek atınız.)
En üstüne parçalara ayırdığınız tereyağlarını koyup 1,5 çay bardağı su ekleyiniz.

İkinci bir yağlı kağıt ıslatıp malzemelerin üzerini kapatıp en alta sermiş olduğunuz kağıdın uçlarını üzerine serdiğiniz yağlı kağıdın uçlarını da içeri alacak şekilde kıvırarak kapatınız ya da tel zımbanız varsa uçlarından zımbalayabilirsiniz ama açarken dikkat etmeniz gerekiyor.

Fırını klasikte 200 dereceye getirip yaklaşık 2 saat civarı pişiriniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...