6 Mart 2014 Perşembe

Afyon Lokumu





Misafirlerinize kolaylıkla yapabileceğiniz oldukça lezzetli ve pratik bir tatlı. Bir gece dolapta bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.


Malzemeler :

1 lt. süt
3 türk kahvesi fincanı şeker
3 türk kahvesi fincanı un
1 adet damla sakızı(falımın sakızı olabilir)
100 gr. tereyağı ya da margarin
1 paket vanilya

Üzeri İçin :

hindistan cevizi
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
antep fıstığı ya da yer fıstığı

Hazırlanışı :

Teflon tencereye süt, şeker ve un ekleyip göz göz oluncaya kadar pişiriniz.

Margarin ve damla sakızını da ekleyip ikisi de eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam ediniz.

Derin bir kaba boşaltıp el mikseriyle iyece çırpınız.(teflon tencere çizilmesin diye ayrı bir kaba alıyoruz).

Borcamın en büyük dikdörtgen tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizlerini yayınız. Şayet hindistan cevizlerini az dökerseniz lokumları yuvarlarken sıkıntı yaşarsınız.

Muhallebiyi kepçe yardımıyla borcamın her tarafına eşit şekilde döküp soğuması için bekletiniz. 

Soğuyan muhallebiyi biraz da dolapta bekletiniz. Bu arada krem şantiyi de sütle çırpıp onu da dolaba kaldırınız.

Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayıp güzelce düzeltiniz. Onun da üzerine iri çekdiğiniz ya da poşete koyup bardak altıyla ezdiğiniz fıstıkları atınız. 

Tekrar buzdolabına koyup bir gece bekletiniz. Aceleniz varsa 3-4 saatte de servis yapabilirsiniz. Ama yuvarlamada biraz problem yaşayabilirsiniz.

Ertesi gün yaklaşık dört parmak kalınlığında(bu kalınlığı kendinize göre ayarlayınız) kesip dikkatlice rulo yapınız ve rulolarınızı dilimlere bölünüz. Üzerine antep fıstığı tozu atıp servis yapınız. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...