25 Mart 2014 Salı

Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi




Tavuklu mantar sote yemeğini çok severim ama devamlı yaptığım bu köri soslu  tavuğun tadı da çok güzel oluyor, bir de bunu deneyiniz derim.


Malzemeler :

500- 600 gr. tavuk göğsü (2 Adet)
300 gram mantar(mantarı bol seviyorsanız 400 gram koyabilirsiniz)
1 çay kaşığından biraz fazla tereyağı
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığından az karabiber(fazla koymayınız acı olur)
1 çay kaşığı kimyon

Sosu için:

1 çorba kaşığı un
tuz
1 tatlı kaşığı köri
1 su bardağı süt


Hazırlanışı :

Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alınız. Altını biraz kısıp kapağı kapalı şekilde pişiriniz. Tavuklar önce suyunu salıp sonra çekecek. Tavuklar pişerken bir kaç kez karıştırmayı unutmayınız.

Tavuklar suyunu salıp çektiğinde pişmiş oluyorlar(çok harlı ateşte pişirmeyiniz altını biraz kısınız). 

Bu arada soyduğunuz veya yıkadığınız mantarları da doğrayıp tencereye ilave ediniz. 

Rendelediğiniz sarımsakları,tereyağını,kimyonu ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız. 

Ayrı bir kabın içinde un,tuz,köri ve sütü çırpıp tencerenin içine ilave edeniz. 

Tencerenin altını iyice kısıp tuzunu ayarlayınız. Bir iki dakika kısık ateşte pişirip altını kapatınız. 

Kısık ateşte yapmazsanız sosu hemen altını alır, buna dikkat ediniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...