3 Mart 2014 Pazartesi

Minik Pizza




Canınız minik minik pizzalar istiyorsa görümcemin yaptığı bu lezzetli pizzaları yapabilirsiniz. Ellerine sağlık Özlemciğim.


Malzemeler :

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
50 gr. oda sıcaklığında margarin
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 5,5 su burdağı un
1 su bardağı un(hamuru toparlamak için)
2 yumurta(sarıları üzerine)

Salça Sosu İçin :

2 tatlı kaşığı domates salçası
3 çay kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber

Üzeri İçin :

1 adet domates (kabukları soyulup minik doğranmış) 
1 adet biber (minik minik doğranmış)
az kıyma
tuz
biraz rendelenmiş taze kaşar

Hazırlanışı :

Bir kaba ılık süt, şeker ve mayayı koyarak maya kabarana kadar bekletiniz.

Ayrı bir kapta domates salçası ve sıvı yağı az su ile sulandırınız.(fazla su koymayınız salça sürülecek kadar olsun yeterli), tuz ve karabiber ekleyip tadını ayarlayınız.

Kabaran mayayı yoğurma kabına alıp, üzerine ılık su, yoğurt, oda sıcaklığında margarin,tuz ve yumurta aklarını ekleyip unu da yavaş yavaş ilave ederek yoğurunuz. Ele yapışan cıvık bir hamur olacak. Hamurun mayalanması için üzerini kapatıp bir saat bekletiniz.

Bir su bardağı un ile toparladığnız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yassılaştırarak yuvarlak şekil veriniz. Parmağınızla ortasını hafifçe çukurlaştırarak kenarlarına yumurta sarısı çukur kısmına da salçalı sos sürünüz.

Minik doğranmış domates ve sivri biberi karıştırıp bir yemek kaşığı koyup üzerine sosis ya da domates, biber, kıyma ve az tuzu karıştırıp bu karışımdan bir kaşık koyabilirsiniz.  Yani canınız ne istiyorsa o malzemeyi koyunuz.

Pizzaları fırına vermeden tepside 20 dakika bekletiniz.

Fırını 180 derecede klasikte 15 dakika ısıtıp pizzaları fırına veriniz. 15 dakika pişirip üzerlerine rendelenmiş kaşar koyup tekrar fırına verip 15 dakika civarı altları kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...