16 Mart 2014 Pazar
Etli Enginar Dolması
Zeki Bey'in yaptığı o harika yemeklerden biri.Diğer yaptığınız yemekler gibi bu dolmada nefis olmuştu. Usta şef olmak tabi ki ayrı bir olay, ellerinize sağlık.
Malzemeler :
5-6 adet enginar(soyulmamış bütün olacak)
300 gr. kuşbaşı et(fındık büyüklüğünde doğranacak)
1 adet kuru soğan
50 gr. tereyağı
100 gr. civarı sıvı yağ
bir tutam kekik
1 tatlı kaşığı kimyon(kimyonu çok sevenler 2 tatlı kaşığı koyabilirler)
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı :
Enginarların üst iki sıra yapraklarını atınız ve saplarını da dipten kesiniz.
İki elinizin parmaklarını enginarın ortasına doğru biraz sokarak çevire çevire açınız.
Enginarın dip kısmındaki tüylü yerini kaşık yardımıyla kazıyarak atınız.
Bir kaba limonlu su yapıp ortasını açıp tüylü kısmını da ayıkladığınız enginarları kararmaması içine atınız.
Kapaklı bir teflon tavaya etleri atıp biraz kısık ateşte kendi suyuyla pişiriniz.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp suyunu çeken etlerin üzerine ilave ediniz. Tereyağı ve sıvı yağı da ilave edip soğanları kavurunuz.
Domates salçası, kekik,kimyon,karabiber ve tuz ilave edip hepisini karıştırıp ağzı kapalı olarak ağır ateşte kendi suyuyla pişiriniz.
Enginarların içini hazırladığınız bu harçla doldurup bir tencereye ağızları yukarı gelecek şekilde yerleştiriniz.İçine bir çay bardağı su ilave edip kaynamaya çıkınca altını iyice kısarak 1,5 saat pişiriniz.
Pişip pişmediğini anlamak için dış yapraklarından bir tanesini kopartıp ağzınıza alın yumuşaksa altını kapatınız. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder