29 Ekim 2018 Pazartesi

Patates Püresi Tarifi




Et,tavuk ve köfte yemeklerinin lezzetini artıran, çocuklarında severek yediği kurtarıcı bir yardımcı yemektir.




Malzemeler :

5 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlarken kullanılacak)
Çay kaşığının ucuyla karabiber
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik oda sıcaklığında süt
Tepeleme 2 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar 



Hazırlanışı :

Soyulmuş ve yıkanmış patatesleri iri parçalar halinde doğrayınız.

Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip tuz atınız. Kaynamaya çıkana kadar kapağı kapalı daha sonra kapağı açık olarak patatesleri haşlayınız(çatalla kontrol edebilirsiniz)

Haşlanan patatesleri süzüp tekrar tencereye alınız fakat tencerenin altını açmayınız. 

Bekletmeden tuz ve karabiber atıp eziniz. Tereyağı ekleyiniz, sütü azar azar kıvamını kontrol ederek ekleyiniz. 

Taze kaşar ilave edip pütürlük kalmayacak şekilde ezip püre haline getiriniz (isterseniz blendıra çekebilirsiniz).

Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...