Kış mevsiminin aranan lezzeti acılı kapuska yemeğini düdüklüde denemenizi tavsiye ederim,tadının çok daha lezzetli olduğunu fark edeceksiniz.
Malzemeler :
7-8 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük kuru soğan
200 gram kadar kıyma
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1300 gram kapuskalık beyaz lahana(ortası ve sert kısımları
atılınca yaklaşık 1 kg. kalıyor)
2-2,5 su bardağı sıcak su
1-1,5 tatlı kaşığı pul biber(acı sevmiyorsanız pul biberini daha az atabilirsiniz ama bu yemeğin özelliği acılı yenmesi)
çay kaşığının ucuyla karabiber
tuz
1 adet kesme şeker
Hazırlanışı :
Kapuskalık lahanayı dörde kesip ortasını ve sert kısımlarını atınız.
Doğradığınız lahanaları su dolu kabın içine koyunuz (İsterseniz daha da ince kıyabilirsiniz).Yemeğin kıymasını kavurana kadar lahanaları suda bekletiniz.
Kapuskalık lahanayı dörde kesip ortasını ve sert kısımlarını atınız.
Doğradığınız lahanaları su dolu kabın içine koyunuz (İsterseniz daha da ince kıyabilirsiniz).Yemeğin kıymasını kavurana kadar lahanaları suda bekletiniz.
Düdüklü tencereye sıvıyağ ve doğranmış soğanları ekleyip rengi dönene kadar kavurunuz.
Kıymayı ekleyip kavurunuz,kıyma kavrulunca salçayı ekleyip iki dakika kadar kavurup bir su bardağı sıcak su ekleyiniz.
Lahanaları süzüp azar azar tencereye ekleyiniz. Tuz,pul biber,karabiber ve 1 adet kesme şeker atıp tadlandırınız.
1-1,5 bardak kadar sıcak su ilave tadını ayarlayıp kapağını kapatınız.
Düdüğünden buhar çıkmaya başlayınca(ötünce) altını biraz kısıp 30 dakika kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder