27 Nisan 2013 Cumartesi

Bezelyelerin Derin Dondurucuda saklanması





Tencereye biraz su koyup kaynatınız ve kabukları soyulup taneleri kalan bezelyeleri yıkayıp kaynayan suyun içine atınız. 6-7 dakika haşladığınız bezelyeleri süzgeçe alıp soğuk suyun altını tutunuz.

Soğuyan ve iyice süzülen bezelyeleri havlu kağıtla kurulayıp 250 gram ya da 500 gram olarak buzdolabı poşetlerine koyup havasını almaya çalışarak ağzını kapatınız. 

Poşetin ağzını kapatmanın bir kaç yolu var. Poşetin ağzını bağlayabilir, zımba ile zımbalayabilir yada mum yakıp ağzını mumun üzerinden geçirebilirsiniz. 

Yemeğini yapacağınız zaman çözülmesini beklemeden bezelyeleri sudan geçirerek direkt yemeğin içine atabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...