27 Nisan 2013 Cumartesi
Taze Fasulyelerin Derin Dondurucuda Saklanması
Taze Fasulyelerin başlarını ayıklayıp iki ya da üçe bölünüz. Tencerenin içine biraz su koyup kaynatınız ve kaynayan suyun içine fasulyeleri atıp 3 dakika haşlayınız.
Haşlanan fasulyeleri buzlu suyun içine atınız ya da musluğun altında soğuk suya tutunuz. Süzgeçe alıp iyice süzülmeleri için bekletiniz. Süzülen fasulyeleri kağıt havlu ile kurulayıp 500 gram olarak buzdolabı poşetlerine koyunuz.
Havasını çıkartacak şekilde üzerine bastırıp poşetin ağzını kapatınız. Poşetin ağzını bağlayarak, zımba ile zımbalayarak(yalnız açarken dikkat edin zımba kısmını makasla kesip atınız), ya da poşetin ağız kısmını mumun üzerinden geçirerek kapatabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder