29 Ocak 2013 Salı

Acılı Ezme







Malzemeler :

2 adet büyük domates
2 adet salatalık
2 adet orta boy soğan
3 diş iri sarımsak
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
50 gr. civarı ceviz içi
3 yemek kaşığı domates salçası
Bol maydanoz
Acı pul biber veya acı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak
tuz


Hazırlanışı :

Domates, soğan ve salatalıkları mercimek büyüklüğünde kıy veya miksere çek.

Salçaları ve sumağı da ilave edip karıştır.

Ceviz içini dişe gelecek şekilde mikserde çek veya havanda döv. Maydanozları ve sarımsakları da mikserde çek.

Cevizi,maydanoz ve sarımsakları da domatesli karışıma karıştır.Sıvı yağ ve tuzunu da ilave edip güzelce karışmalarını sağla.

Servis tabağına alıp üzerini ceviz ve maydanozla süsleyebilirsin.

Yerken üzerine biraz limon sıkabilir ya da limonsuz yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.


Kaynak: Zeki Göven






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...