30 Ocak 2013 Çarşamba

Mantı Tarifi












MALZEMELER :

1300 gr. un
3 tepeleme çay kaşığı tuz
2 yumurta
3 su bardağı ılık su
Sarımsaklı yoğurt
2 kaşık domates salçası
nane

iç malzemeler :

500 gr.kıyma
2 büyük kuru soğan
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI :

Un'u yoğurma kabına alın ortasına yumurtaları kırıp, tuzunu atın ve elinizle karıştırın.

Üç bardak ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Yaklaşık 15 dakika civarı yoğrulduğu zaman hamur kıvama geliyor.Sert bir hamur olacak.

Temiz bir havluyu ıslatıp iyice sıkıp hamurun üzerini kapatın. Bir saat civarı bekletin.İsterseniz daha fazla da bekletebilirsiniz.

Hamuru 8 bezeye ayırın. Bezeleri tek tek bol unla açın fakat
çok ince açmayın pişerken erir. Bıçağın kesmeyen tarafındaki kalınlığı gibi olursa iyi olur.

Soğanları bir kaba rendeleyin içine kıymayı,karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın.

Hamuru küçük karelere kesiniz ve üzerlerine hazırladığınız iç malzemeden küçük küçük koyup muska şeklinde kapatınız. Birbirlerine yapışmaması için unlayınız.

Tencereye bol su koyup içine tuz atın ve kaynatın(makarna suyu yapar gibi). Su kaynamaya çıkınca mantıları avuç avuç içine atın. Hepsini birden dökmeyin.

Mantılar pişerken küçük bir teflon tavaya biraz sıvı yağ döküp içine tepeleme iki yemek kaşığı salça ilave edin. Salçayı öldürün ve içine çok az su ilave edip salçanın biraz sulanmasını sağlayınız.(salçalı sevmiyorsanız küçük bir teflon tavada tereyağı eritip bir tatlı kaşığı pulbiber yada toz biber atıp hemen altını kapatın)

Mantılar fırınlanmadığı için 5-10 dk. içinde pişecektir. Fazla kaynatırsanız erirler. Delikli kaşıkla servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos ekleyip nane atınız. Afiyet olsun.

Mantıyı hemen yapmayacaksanız unladığınız mantıları tepsiye yayın ve buzluğa kaldırın. İyice donup sertleşince buzdolabı poşetlerine alabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...