Malzemeler :
1 kg. balkabağı
2 su bardağı şeker
iri çekilmiş ceviz,fındık ya da hindistan cevizinden biri
Hazırlanışı :
Kabakları akşamdan şekere yatırmak gerekiyor.
Bunun için kabakların kabukları soyulup dilimlenir.Yayvan bir tencereye dizilir.(yayvan olması çok önemli çünkü dar tencere olursa üstte kalan kabaklar yeterince yumuşamayabilir)
Ben çok şekerli sevmediğim için 1 kilogram kabağa 2 su bardağı şeker koydum, hatta şekerleri birer parmak eksik koyuyorum.Fakat şekerli sevenler için 2,5 bardak şeker iyi olur.
Bütün gece bekletilir.Sabah kalktığınızda kabakların sularını saldığını göreceksiniz.
Hemen ocağa koyup altını açın. Tencerenin kapağını kapatmayın.Kaynamaya başlayınca altını kısın ama kahve pişiriyor gibi olmasın.
Kabaklar pişmeye başladığında renginin daha koyulaştığını ve parlamaya başladığını göreceksiniz.
Çatalla kontrol edin eğer çatal rahatça kabağa batıyorsa pişmiş demektir. Hafif bir sertlik hissediyorsanız bir kaç dakika daha pişirin.Suyunu kontrol etmeyi unutmayın.
Kısık ateşte piştiği için suyu fazla bile gelecektir ama harlı ateşte pişerse altını yakabilirsiniz.
Kabakları hemen tencereden çıkartmayın bırakın soğusun.
Daha sonra kaşık yardımıyla ezmeden servis tabağına alın.
Servis yaparken üzerini fındık, ceviz yada hindistan ceviziyle süsleyin. Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder