31 Ocak 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar






















MALZEMELER :

6 adet enginar
1 adet kuru soğan
1 küçük kavanoz garnitür
zeytinyağı

tuz
2 adet kesme şeker
çok az dereotu

HAZIRLANIŞI :


Küçük bir teflon tavaya biraz zeytinyağı koyup üzerine küp küp doğradığınız soğanları ekleyip kavurunuz.

Kavrulan soğanların üzerini geçecek kadar su koyup soğanların pişmesini sağlayın. Garnitürleri yıkayıp süzün ve suyunu çeken soğanların içine ilave edin. 1 dakika pişirip tavanın altını kapatın.

Enginarları suyun altında hafif yıkayıp hemen teflon tencereye yerleştirin. Soğanlı garnitür harcını enginarların üzerine eşit şekilde koyun.

Enginarların yarısına kadar sıcak su ilave edin.Tuzunu atın ve garnitürlerin aralarına  iki adet kesme şekeri kırarak atın. Kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.

Çatalla kontrol edin. Çatal rahatça enginarlara batıyorsa pişmiştir. Suyunu kontrol etmeyi unutmayın. Enginarlar pişmediyse sıcak su ilave edin fakat suyu çok koymayın ki piştiği zaman yağına kalsın, içinde su kalmasın.

Enginarlar pişince altını kapatıp tencerenin kapağını açmadan soğumasını bekleyin. Enginarlar soğuduktan sonra  servis tabağına alıp üzerini dereotuyla süsleyin. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...