Malzemeler :
200 gr. margarin
3 türk kahvesi fincanı un
4 türk kahvesi fincanı şeker(tepeleme olmasın)
1 kg. süt
tarçın
1 adet damla sakızı
Hazırlanışı :
Margarini ve unu teflon tencerede,kısık ateşte kremsi bir renk alana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Şeker ve sütü ilave edip ateşi halı hale getirin ve karıştırmaya devam edin.
Pudingden biraz daha koyu bir kıvam haline gelecek ve kaynamaya başlayınca bir kaç kere karıştırıp ateşi kapatın.
(Yaklaşık 5-6 dakika sürüyor.)
Tencerenin içine damla sakızını atıp 10 saniye civarı karıştırıp içinde erimesini sağlayın.
Kenara alıp 30 dakika civarı bekletip mikserle iyice çekin.
Borcamın içini ıslatıp fazla suyunu dökün.
Karışımı borcamın içine yayıp düzeltin ve üzerini tarçınla gönlünüze göre süsleyip buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder