24 Ağustos 2017 Perşembe

Fırın Poşetinde Bütün Tavuk ve Patates Tarifi




Fırın poşetinde pişen bu tavuğu isterseniz içi pilavlı olarak yapabilirsiniz.İç pilavlı tavuk tarifine buradan ulaşabilirsiniz






Malzemeler :

1 adet bütün tavuk
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 adet fırın poşeti
1 yemek kaşığı un

Patatesler İçin :

3 adet büyük patates
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet fırın poşeti
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı :

Tavuğun tüyleri varsa ocak üzerinde tütsüleyip yıkayınız.

Bir kaseye yoğurt,domates salçası,sıvı yağ,tuz ve pul biber koyup karıştırınız. Bu sosu tavuğun her tarafına sürünüz.

Tavuğu buz dolabına kaldırıp iki saat zamanınız yoksa bir saat bekletiniz.

Fırın poşetinin içine bir kaşık un atıp unun her tarafına bulaşmasını sağlayıp unu tekrar geri dökünüz.

Tavuğu fırın poşetine koyup ağzını içinden çıkan telle bağlayınız. Üstüne 2-3 yerden delik açınız.

Fırını 200 derecede 10 dakika ısıtıp tavuğu fırına veriniz. 30 dakika pişiriniz. Tavuk pişerken patatesleri hazırlayınız.

Soyup yıkadığınız patatesleri biraz kalınca doğrayınız. 

Büyükçe bir kaba alıp tuz, tatlı kırmızı toz biber ve sıvı yağ ekleyip karıştırınız. Unladığınız fırın poşetine koyup içinden çıkan telle poşetin ağzını bağlayınız.

30 dakika pişen tavuğun yanına patates poşetini koyup bir saat daha pişiriniz.

Toplamda tavuk 1 saat 30 dakika patatesler ise 1 saat pişecek. Her fırının pişirme süresi farklılık gösterdiği için kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun.

Tarifin Videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...