Hazır yufkadan kolaylıkla yapabileceğiniz oldukça lezzetli bir börektir.
6 yufka
4 yemek kaşığı sıvı yağ
9 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
Sosu İçin :
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 şişe soda
çay kaşığının ucuyla tuz
1 su bardağı süt
Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
susam(isteğe bağlı)
Hazırlanışı :
Patatesleri yıkayıp düdüklüye koyunuz. Üzerlerini geçecek kadar su koyup 8-10 dakika pişiriniz.
Patatesler biraz ılınınca kabuklarını soyup rendeleyiniz.
Teflon tavaya sıvı yağ ve minik minik doğradığınız soğanları koyup soğanlar renk alana kadar kavurunuz.
Domates salçası ekleyip bir dakika kavurup üzerine rendelenmiş patatesleri ilave ediniz.
10 dakika kadar devamlı karıştırmak suretiyle kavurunuz. Baharatları ekleyip tadını ayarlayınız ve soğuması için kenara alınız.
Ayrı bir kaba sıvı yağ,soda,tuz ve sütü ekleyip karıştırınız.
İlk yufkayı masaya serip üzerine 4 yemek kaşığı sostan sürüp fırçayla yufkanın her yerine yayınız.
Yufkayı ikiye katlayıp 2 yemek kaşığı sostan tekrar sürüp uzun tarafına içi harçtan koyunuz.
Sıkmadan yuvarlayarak rulo yapınız. Ruloyu dört eşit parçaya ayırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapınız.
Yumurta sarısı ile bir kaşık sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürüp susam serpiniz.
Fırını 150 derecede 15 dakika ısıtıp 200 dereceye getiriniz.
Böreği fırına verip 200 derecede altları ve üstleri kızarana kadar pişiriniz.
Benim fırınımda 50 dakika da piştiler ama siz kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder