14 Ağustos 2017 Pazartesi

Zerdeçallı Kremalı Makarna Tarifi




Zerdeçallı makarnayı deneyeceğiniz zaman yanına soya soslu tavuk yapmanızı tavsiye ederim. İkisi bir arada nefis oluyor. Ben her zaman ikisini bir arada servis ediyorum.






Malzemeler :

Makarnayı Haşlamak İçin :
1 paket kalem makarna(penne rigate)
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı zerdeçal

Sos ve Makarnayı Birleştirmek İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağından biraz daha az süt
1 paket krema
Tuz
Çay kaşığının ucuyla karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay bardağı rendelenmiş parmesan
Kuru fesleğen(isteğe bağlı)

Hazırlanışı :

Kaynayan suyun içine makarna,tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırınız. 

5-6 dakika sonra zerdeçal ekleyip makarnalar yumuşayana kadar pişiriniz.

Yumuşayan makarnaları süzüp aynı tencereye tereyağını koyup eritiniz. 

Süt ve krema ekleyip göz göz oluncaya kadar karıştırınız.

Tuz,karabiber,zerdeçal,rendelenmiş parmesan peyniri, süzülmüş makarnaları ve kuru fesleğeni ekleyip güzelce karıştırıp tencerenin altını kapatınız. 

Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...