Arkadaşlar et ya da tavuk ızgarasının yanına oldukça yakışan bir salatadır. Közlenmiş sebzeler harika bir lezzet katıyor.
Malzemeler :
3 adet patlıcan
4 adet kapya biber(kırmızı biber)
5 adet köy biberi
1 adet kuru soğan
2 adet domates(közlenmeyecek)
1 yemek kaşığı sirke
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
limon
tuz
Hazırlanışı :
Biberlerin uçlarını kesiniz. Patlıcanları bir yerinden deliniz.
Tepsiye yağlı kağıt serip sebzeleri üstüne koyunuz. Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp sebzeleri yağlayınız
Fırını 200 derecede 10 dakika ısıtıp tepsiyi fırına veriniz. Sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz.(Benim fırınımda 40-50 dakika arasında közlendi siz kontrol ederek közleyiniz.)
Büyük bir kaba soğanı salata soğanı şeklinde doğrayınız. Sebzelerin kabuklarını soyup doğrayınız.
Domatesleri közlemeden kabuklarını soyup doğrayınız. Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, sirke ekleyiniz.
Limon ve tuzunu atıp tadını ayarlayınız. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder