4 Ağustos 2017 Cuma

Vişne Reçeli Tarifi












Vişne reçelinin diğer reçellere göre biraz daha dikkatli pişirilmesi gerekir ama ekşimsi tadıyla yemelere doyamazsınız. Benim her sene yaptığım reçeller arasındadır. Umarım sizde beğenirsiniz.


Malzemeler :

1 kilo vişne
7 su bardağı toz şeker(yaklaşık 1200-1250 gram geliyor)
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığından biraz daha az limon tuzu

Hazırlanışı :

Vişneleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini ayıklayınız. 

Genişçe bir tencereye alıp üzerine şekerin tamamını dökünüz.
Ben geceden hazırlayıp sabaha kadar bekletiyorum. Gündüz yapacaksanız ortalama 6-7 saat bekletiniz.

Sabah tencerenin altını yakınız. 10 dakika gibi bir zamanda kaynamaya çıkacaktır, tereyağını ilave ediniz.

Altını biraz kısınız (vişne reçelini harlı ateşte kaynatırsanız rengi değişir kahverengi olur fakat daha kısık bir ateşte kaynatırsanız reçel suyunu açık kırmızı olarak elde edersiniz, nefis olur)

Köpüklerini kevgirle atınız ya da benim yaptığım gibi üstten üstten attırarak içine yediriniz ara ara da karıştırarak kaynatınız. 

40-45 dakika da reçelin kıvama gelmesi gerekir. İçine bir çay kaşığından biraz daha az limon tuzu atınız. (Diğer reçellere bir çay kaşığı atıyoruz ama vişne ekşi olduğu için tam bir çay kaşığı atmamanız gerekiyor)

2-3 dakika daha kaynatıp kıvamını kontrol ediniz.

Bir kahve tabağını buzluğa koyup bir dakika bekletip çıkartınız. Üstüne bir çay kaşığı reçelin suyundan koyup yirmiye kadar sayıp tabağı yan çeviriniz. Reçelin suyu yavaş akıyor ve son damlası uzuyorsa kıvama gelmiştir.

Tencerenin altını kapatıp karıştırarak kavanozlara doldurunuz. Sıcakken dolduramazsanız bekleyin ılınınca doldurursunuz. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatınız. Soğuyunca yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...