16 Şubat 2013 Cumartesi
Arnavut Ciğeri
Arkadaşlar geçen gün aile dostumuz Ülkü hn. ve Zeki Beylere gittik. Fenalık geçirene kadar yemişim. Zeki bey etlerde ülkü hanımda diğer yemeklerde gurmedirler. Ülkü hanım size bir kaç dakika içinde hiç bilinmeyen bir yemek yaratabilir. Bize etli sarma, işkembe çorbası, kuru börülce salatası, fava , arnavut ciğeri hazırlamışlardı. Ellerinize sağlık.
Malzemeler :
1 kg. arnavut ciğeri
biraz un
tuz
kızartmak için sıvı yağ
kırmızı tatlı toz biber
Hazırlanışı :
Ciğerlere kırmızı tatlı toz biber atıp karıştırın. Unun içine biraz tuz atıp onlarıda ayrı karıştırın(tuzu direkt olarak ciğere karıştırmayın ciğer sertleşir)Ciğerleri una bulayıp süzgeçe alın ve süzgeçi sallayarak fazla unu dökün.
Teflon tavaya bol sıvı yağ koyup kızdırın. Ciğerleri içine atıp kızartın.
Ciğerlerin yanına patates ve kurutulmuş kırmızı biber kızartın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder