Malzemeler :
Şeker hamuru
Gıda boyası
Biraz mısır nişastası
Sulu boya fırçası
Biraz bal
Çöp şiş
Silikon kalıplar
Hazırlanışı :
Zencefilli kurabiyeler soğuduktan sonra masaya biraz nişasta atıp şeker hamurunu kurabiyelerin yarısı inceliğinde açıyorsunuz. Burada dikkat edeceğiniz açma şekli tek taraftan olmalı. Yani hep aynı yüzüne oklava sürmelisiniz. Alt yüzüne nişasta geleceği için o yüzü yapıştıracağız.
Kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla şeker hamurunu da kesiyorsunuz. Daha önce kullanmadığınız kalın bir sulu boya fırçasını bala sürüp kurabiyenin üzerine sürün ve şeker hamurunu dikkatlice fazla bastırmadan üzerine yapıştırın.
Şeker hamuru üzerine tekrar şeker hamuru yapıştıracaksanız ona bal kullanmayın fırçayı suya batırıp suyla yapıştırın. Yani kurabiye ile şeker hamuru arasına bal fakat şeker hamuru üzerine şeker hamuru olacaksa su ile yapıştıracaksınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder