Bu kurabiyeyi bu şekilde tüketebilir yada üzerine şeker hamuru yapabilirsiniz.
Malzemeler :
1 yumurta
150gr. oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
2 su bardağı+2 parmak un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı tepeleme tarçın
1 çay kaşığı tepeleme toz zencefil
biraz buğday nişastası (hamuru toparlamak için)
renklendirmek isterseniz gıda boyası(boyaya kürdanın ucunu batırın yeterlidir.)
Hazırlanışı :
Yoğurma kabına yumurtayı,margarini,elenmiş unu, mısır nişastasını, pudra şekerini,karbonatı,tarçın ve zencefili koyup ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurunuz. Hamuru toparlamak için azar azar buğday nişastası ilave ediniz.
Hamuru yaklaşık 1 parmak kalınlığında açın ve kalıpla kesiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişiriniz. (kurabiyenin pişme süresi fırına göre farklılık gösterebilir)
Fırından çıkarınca tepside bırakmayıp tel üzerine alıp orada soğumasını sağlayınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder