11 Haziran 2013 Salı

Patlıcan Oturtma





Evimde sıklıkla yaptığım ve eşiminde çok beğenerek yediği lezzetli bir yemektir. Patlıcanı sulu yemek olarak sevmedikleri için ben de oturtmasını yapıyorum bayılıyorlar.


Malzemeler :

4-5 adet patlıcan
200-250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı közlemelik biber(közlenmeyecek)
1 adet çarliston(acı olsun isterseniz acı sivri biber koyabilirsiniz)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
2-3 diş sarımsak
karabiber
tuz

Hazırlanışı :

Genişçe bir kaba su koyup içine 3 yemek kaşığı tuz atınız ve yıkayıp alacalı soyduğunuz patlıcanları yaklaşık bir parmak genişliğinde doğrayıp tuzlu suyun içine atın. 

Kapaklı bir teflon tavaya ya da tencereye çok az sıvı yağ koyup yağı biraz ısıtın ve tavaya yetecek kadar patlıcanı süzgeçte güzelce yıkayıp havluyla kurulayıp tavaya diziniz ve  kapağını kapatınız. 

Patlıcanların bir yüzü kızarınca ateşi kısıp 30 saniye civarı bekleyip diğer yüzünü çevirip ateşi tekrar açınız ve kapağı tekrar kapatınız. Bunu yapmamızın nedeni patlıcanları çevirirken yağın sıçramaması için.

Patlıcanlar kızarırken ayrı bir teflon tavada minik minik doğranmış kuru soğanları kavurunuz. Kıymayı ilave edip kavururken minik minik doğranmış kırmızı biber ve çarlistonu ekleyiniz. 

Kıymalar kavrulduktan sonra salçaları ilave ediniz. Salçalarda kavrulunca biraz sulandırıp tuz ve karabiber ekleyip tadını ayarlayıp altını kapatınız.

Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabakta yağını biraz çektirdikten sonra yemeği yapacağınız genişçe bir tencereye diziniz. Kıymalı harcı da patlıcanların üzerine döküp çok az tuz atıp 1 su bardağı suyla altı biraz kısık şekilde pişiriniz. Tuzunu ayarlayıp altını kapatınız. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...