24 Ağustos 2013 Cumartesi

Fındıklı Kurabiye





Acil misafiriniz geleceği zaman bu kurabiyeyi yapmanızı öneririm. Yapılışı hem çok kolay hem de çabuk pişiyor. İsterseniz bu kurabiyeye şekil verdikten sonra bir tepsi içinde buzlukta dondurup misafiriniz geleceği zaman yaklaşık 15 dakika dışarıda bekletip fırına verebilirsiniz. Çok pratik oluyor. Ayrıca içine fındık yerine fıstık da koyabilirsiniz, o zaman rengi biraz yeşile dönüyor.



Malzemeler :

1,5 paket margarin
1 çimdik tuz(gevrek olması için)
2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat(tepeleme olmasın)
4-5 damla limon suyu
6 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş fındık ya da fıstık

Hazırlanışı :

Margarini eritin ama kızdırmayın ve yoğurma kabına alınız. Tuz, pudra şekeri,tarçın,karbonat,limon suyu, un ve fındığı da margarini ilave edip hepsi birbirine karışana kadar yoğurunuz.(çok yoğurmayınız fazla un ister)

Küçük parçalar kopartıp yuvarlayıp hafifçe üzerlerine bastırınız ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. Fırını 180 derecede 15 dakika ön ısıtma yapıp kurabiyeleri fırına veriniz ve 15 dakika civarı turboda pişiriniz. Sakın fazla pişirmeyiniz soğuduğunda çok sertleşir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...