30 Ağustos 2013 Cuma

Şekerpare



Bayramda Ülkü hanımlara gittiğimizde Hesna cığımın, tarifini internetten bulup yapmış olduğu lezzetli şekerpareden yedim, tarifini de sizinle paylaşmak istedim. Ellerine sağlık Hesnacığım. 


Malzemeler :

1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta(bir tanesinin sarısı üzerlerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olacak)

Şerbeti :

5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
yarım limon

Hazırlanışı :

Önce şerbeti yapınız. Tencereye su,şeker ve limonu koyup şeker eriyene kadar karıştırıp bir daha karıştırmayınız. Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dakika daha kaynatınız ve limonu içinden alıp atınız. Şerbeti kenara alın soğusun.

Yoğurma kabına margarin,yumurtanın bir tanesinin tamamı ile diğerinin beyazı,sıvıyağ,pudra şekeri, irmik, vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip yoğurunuz.

Şekerparelere oval şekil verip üzerlerini çatalla çizip yumurta sarısı sürdükten sonra fıstık tozu atabilir ya da yuvarlak şekil verip ortasına birer fındık batırıp yumurta sarısı sürebilirsiniz. Yağlanmış tepsiye dizip önceden 175-180 derecede 15 dakika ısıtılmış fırında üzerleri ve altları kızarana kadar pişiriniz.

Fırından çıkarttığınız sıcak şekerparelerin üzerlerine soğumuş olan şerbeti dökünüz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...