3 Ağustos 2013 Cumartesi

Hazır Yufkadan Haşhaşlı Yeşil Mercimekli Börek





Nurtenciğimin yaptığı bu haşhaşlı mercimekli böreği çok beğendim. Umarım sizde beğenirsiniz.


Malzemeler :

5 adet yufka
1,5 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1,5 su bardağı yeşil mercimek(çiğden)
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
pul biber

Hazırlanışı :

1,5 su bardağı yeşil mercimeği, üzerini geçecek kadar su koyup düdüklüde haşlayınız.(10-15 dakika da haşlanması gerekiyor), süzünüz.

Teflon tavada minik minik doğradığınız soğanı kavurup yeşil mercimeği ilave ediniz. Az kavurup tuz,karabiber ve az pul biber atıp tadını ayarlayıp altını kapatınız. Soğuması için biraz bekletiniz.

Haşhaşı derin bir kaseye alıp üzerine yağ ve suyu ilave ediniz ve karıştırınız. Şayet katı olursa yarımşar su bardağı tekrar yağ ve su ilave ediniz. Tahin kıvamına gelmesi gerekiyor.

İlk yufkayı masaya serip üzerine haşhaşı sürüp ortadan ikiye katlayınız. Yani D şeklini alacak. Katladığınız kısma da, yani üsteki kısma da tekrar haşhaş sürünüz. Bıçakla sigara böreği keser gibi 4-5 ya da 6 üçgene ayırınız.

Her kestiğin üçgenin kalın kısmına soğuyan mercimekli harç dan koyup çift kat olarak sigara böreğinden daha gevşek olarak sarınız ama paçanga gibi çok gevşek de olmasın.

Sardığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine tekrar kalan haşhaşı sürüp(yumurta sarısı sürülmeyecek) önceden 180 derecede ısıtımış fırına verip üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...