3 Ekim 2013 Perşembe

Kırmızı Biberin(Kapya Biber) Fırında Közlenmesi, Derin Dondurucuda Saklanması ve Mezesi(Salatası)






Kırmızı biber közlemenin tam vakti. Sabah kahvaltılarında, meze olarak ya da böreklerin yanında ikram edebileceğiniz harika bir aparatif. Benim masamdan hiç eksik olmaz.


Malzemeler :

İstediğiniz miktar da etli taze kırmızı biber
az limon
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş iri sarımsak
çay kaşığının ucuyla tuz

Hazırlanışı :

Biberleri yıkayın ve közlendiğinde sularının akması için uçlarını çok minik kesin. Bir elinizle sapından tutup diğer elinizi yağlayıp biberin her tarafını yağlayınız.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye biberleri diziniz. 200 derecede 10 dakika ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriniz. Parmağınızla biberin üzerine bastırdığınızda çok yumuşamış olacak.

Fırından çıkartıp soğumalarını bekleyiniz.  Közlenen biberler çok rahat soyulacaktır.  Her biberi uzunlamasına iki ya da üç parçaya ayırıp sap ve çekirdeklerini temizleyiniz. 

Porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atınız. 

Biberleri servis yapmak istediğiniz zaman buzluktan çıkartıp süzgece koyup sudan geçiriniz. Yumuşayınca servis tabağına yerleştiriniz. 

Küçük bir kasenin içinde sarımsak,zeytin yağı, tuz,sirke ve limonu sıkıp karıştırınız. Tadını kontrol edip ayarlayınız ve tabağa koyduğunuz biberlerin üzerine dökünüz. Tıpkı salata yaptığınızda döktüğünüz gibi. Bu sosun miktarını kendi damak tadınıza göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...