31 Ekim 2013 Perşembe

Tahinli Cevizli Kurabiye




Oldukça lezzetli bir kurabiye ve çok kısa sürede pişiyor. En büyük özelliği fazla pişirdiğiniz zaman taş gibi olması. O yüzden süresini aşmamaya çalışınız.


Malzemeler :

1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı dövülmüş ceviz(çok ince çekmeyiniz)
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 paket vanilya
3,5 su bardağı elenmiş un
Kurabiyelerin üzerine batırmak için 5-6 adet ceviz

Hazırlanışı : 

Yoğurma kabına pudra şekeri,dövülmüş ceviz(ben buzdolabı poşetine koyup su bardağının altıyla iri olacak şekilde eziyorum),sıvı yağ, tahin, vanilya ve elenmiş unu ekleyip yoğurunuz(çok yoğurmanıza gerek yok).

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayınız ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. Cevizleri elinizle kırıp kurabiyelerin tam ortasına batırınız.

180 derecede klasikte 15 dakika ısıtılmış fırına kurabiyelerinizi verip maksimum 15 dakika pişiriniz.(sakın fazla pişirmeyiniz soğuyunca sertleşir). Sıcakken kesinlikle ellemeyiniz dağılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...