5 Ocak 2014 Pazar

Labne Peynirli Doğum Günü Pastası







Canım oğluma doğum günü için yaptığım şeker hamurlu pastanın yanına bir de bu labneli pastayı yaptım. Umarım beğenirsiniz.


Malzemeler :

2 yumurta
120 gr. oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
2 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 su bardağı+2 parmak elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu 
2 yemek kaşığı kakao
çay kaşığının ucuyla(çok az) kırmızı gıda boyası

Krema İçin :

120 gr. oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
2 paket labne peyniri (200gr.x2 adet)
2 su bardağı +1 parmak pudra şekeri
bir fiske tuz
1 paket vanilya

Üzeri İçin :

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı :

Pastanızın pandispanyasını servis yapacağınız günden mümkünse bir veya iki gün önce yapınız.

1 su bardağı sütü bir kaba koyup üzerine bir yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 10 dakika bekletiniz. 

Mikserde tereyağı ve şekeri beraber çırpmaya başlayınız. Yumurtaları da ilave edip biraz çırpınız. Kaşığın ucuyla gıda boyası ekleyiniz. Limonlu süt karışımın yarısını çırptığınız yumurtalı karışıma ilave edip çırpınız.

Ayrı bir kaba elenmiş un,kabartma tozu, kakao ve tuzu ekleyip  yumurtalı karışıma ilave edip çırpınız. Limonlu süt den kalan kısmını da ilave edip çırpmaya devam ediniz.

Küçük bir kaseye elma sirkesi ve karbonatı karıştırıp köpürmesi sönmeden yumurtalı karışıma ilave edip karıştırınız. 

Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba harcı dökünüz. Kalıbın altını bir kaç defa tezgaha vurunuz. 

Önceden 175 derecede 15-20 dakika ısıtılmış fırınınıza kalıbınızı verip pişiriniz. Kürdanı batırdığınız da kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Benim fırınımda klasik te 55 dakika da pişti ama sizin fırınınız da daha kısa sürede pişebilir. Kontrol etmeniz gerekiyor.(Keki fırında çok kurutmayınız)

Krema şanitiyi bir su bardağı soğuk sütle çırpıp buzdolabına kaldırınız.

Şimdi labneli kremayı yapmanız gerekiyor. Labneleri ve margarini miksere alıp biraz çırpınız. Pudra şekeri, tuz ve vanilyayı da ekleyip çırpamaya devam ediniz. Hepsi birbirine tamamen karışınca mikseri kapatınız. Buzdolabına koyup biraz bekletiniz.

Pişen kekinizi fırından çıkartıp soğuması için bekletiniz. Soğuyan kekinizi hava almayacak şekilde streche sarıp mümkünse bir gün buzdolabının normal tarafında bekletiniz.

Buzdolabında beklettiğiniz pandispanyanızı üç kat olacak şekilde dikkatlice kesiniz. Pandispanyanın üzeri biraz pürüzlü olduğu için üzerini bıçakla kesip düzeldiniz ama kestiğiniz parçaları sakın atmayınız, onları robotta çekip pastanın üzerini süsleyeceksiniz.

Kelepçeli kalıbınızın içine yağlı kağıt seriniz ve üzerine kestiğiniz pandispanyanızın en alttaki katını koyunuz ve kalıbın kelepçesini kapatınız. Labneli karışımı üçe ayırıp her katına sürünüz. 

İlk kata labneli krema sürdükten sonra pandispanyanın ikinici katını koyup onunda üzerine labne kreması sürüp üçüncü katı koyunuz ve kalan labneli kremayı da üzerine sürdükten sonra pastayı kalıbıyla beraber buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletiniz. 

Pastayı buzdolabından çıkartıp dikkatlice kelepçesini gevşetip çıkartınız. Kelepçeli kalıp pastanızın yayılmasını önleyeceği için şeklinin pastanedekiler gibi düzgün olduğunu göreceksiniz. Servis yapacağınız tabağa alınız ama alırken dikkatlice altındaki yağlı kağıdı çıkartınız.

Krem şantinin bir kısmını pastanızın üzerine ve kenarlarına sürünüz ve pastanızın üzerini daha önce kesip robotta çekmiş olduğunuz kek kırıntılarıyla süsleyiniz. Kalan kremayı, krema torbasına koyup pastanın üzerini süsleyiniz.

Pastanızı servis yapana kadar buzdolabında bekletiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...