14 Kasım 2013 Perşembe

Ekmek Hamurundan Kide (Dızlama)




Sevgili kayınvalidem bu böreği bulgar göçmeni olan kayınvalidesinden öğrenmiş. Kayınvalidemler kide diyorlar ama dızlama diyenler de var. Ben iki ismi de yazdım.


Malzemeler :

3 ekmek hamuru
200gr. civarı beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
6-7 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı :

Bir kaseye koyduğunuz sıvı yağla elinizi yağlayıp hamurun bir tanesini alınız. İki elinizle çekip uzatınız ve cevizden biraz daha büyük parçalar kopartınız.

Fırın tepsisini yağlayıp koparttığınız hamur parçalarını yan yana tepsiye koyunuz. Diğer iki hamuru da uzatıp onları da kopartıp tepsiye koyunuz. Hamurların hepsinin üzerine gelecek şekilde 6-7 çorba kaşığı sıvı yağ dökünüz.

Beyaz peyniri elinizle parçalayıp hamurların üzerlerine atınız. Yoğurdu yumurtayla çırpıp hamurların üzerini kaplayınız. 

Başka bir tepsiyi hamur koyduğunuz tepsinin üzerine kapatıp hamurlar iki katı olana kadar yaklaşık 30-40 dakika civarı bekletiniz. 

Hamurların üzerine döktüğünüz yoğurt alta indiği için fırının orta gözüne değil bir alt gözüne koyunuz. Soğuk fırına verip 180 derecede 40 dakika civarı altı ve üzeri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...