10 Kasım 2013 Pazar

Tırtıl Kurabiye







Canım Oğlum ile yaptığım bu kurabiyeyi umarım beğenirsiniz. Parmakları biraz yoruldu ama kurabiye yapmayı çok seviyor.




Malzemeler :

150 gr. oda sıcaklığında margarin
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
antep fıstığı tozu (kurabiyeyi batırmak için)

Ganaj İçin :

1 kutu sıvı süt kreması
2 paket bitter çikolata(80gr. lık lardan)

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin, şeker,yumurta, limon kabuğu rendesi, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurunuz.(az yoğurmayınız)

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan biraz biraz alıp tırtıl kurabiye kalıbının içine koyup baş parmağınızla iterek şekil almasını sağlayınız. Uzunluğu 7 cm. civarı iyi oluyor.

Fırınınızı 180 derecede turbo da 15 dakika ön ısıtma yapıp kurabiye tepsilerini fırına veriniz ve üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriniz. (Kızarana kadar pişirmeyiniz.)
Benim fırınımda 25 dakika da üzerleri pembeleşti.

Kurabiyeler pişerken ganajı yapınız. Teflon tavaya kremayı döküp altını açınız. Krema kaynama noktasına gelene kadar devamlı karıştırınız ama kremayı kaynatmayınız ve altını hemen kapatınız. İçine parçalara ayırdığınız çikolataları ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırınız.

Ganajın soğumasını bekleyiniz. Sıcak olursa kurabiyeleri batırdığınız zaman çikolata akar.

Soğuyan kurabiyelerin bir tarafını önce çikolatalı sosa sonra da antep tozuna batırıp tepsiye diziniz. Çikolatalar tamamen donana kadar kurabiyeleri üst üste koymayınız. Aceleniz varsa buzdolabına koyup biraz bekletebilirsiniz.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...