18 Kasım 2013 Pazartesi

Klasik Mozaik Pasta





Klasik mozaik pastası, yıllardır bilinen ve yapılışı da bir o kadar kolay olan bir pastadır. Mozaik pastayı devamlı klasik olarak yapıyorsanız bir de benim pudingli mozaik pastamı deneyin derim. Bildiğiniz pasta kıvamında oluyor ve çok da lezzetli ama klasik mozaik den vazgeçmem diyorsanız buyurun tarif sizin.


Malzemeler :

75-100 gr. tereyağı
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1,5 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

Üzeri İçin(ganaj) :

1 paket sıvı krema
2 paket bitter çikolata(80x2)

Hazırlanışı :

Teflon tavaya tereyağını koyup eritiniz ve süt,toz şeker ve kakaoyu ekleyip biraz karıştırınız ama kaynamadan altını kapatınız.

Genişçe bir kabın içine iri parçaladığınız bisküvileri, fındıkları ve kakao karışımını ilave edip karıştırınız. 

Biraz bekletip her hangi bir kalıbın içine strech serip üzerine karışımı dökünüz.(benim plastik saklama kabım var onu kalıp yaptım, siz de herhangi bir  saklama kabını kalıp yapabilirsiniz.) 

Şeklinin güzel alması için üzerine bardağın altıyla biraz bastırınız ve buzluğa koyunuz.

Pastanız buzlukta beklerken ganajı hazırlayınız. Teflon tavaya kremayı döküp devamlı karıştırınız ve kaynama noktasına gelince(göz göz olmadan hemen önce) altını kapatıp parçalara ayırdığınız çikolataları içine atıp eriyene kadar karıştırınız. Kenara alın soğusun.

Yaklaşık 30 dakika sonra pastayı buzluktan çıkartıp bardağın altıyla üzerine tekrar bastırınız ve servis tabağına ters çeviriniz. Strech den tutup pastanın kolayca çıkmasını sağlayınız.

Hafif soğuyan ganajınızı(çok sıvı olmasın üzerinden akmasın ama ekmeğe sürülecek gibi de olmasın yani üzerine dökünce güzelce akıp pastanın üzerini kaplasın) pastanın üzerine döküp buzdolabının normal tarafına kaldırınız ve yaklaşık 4 saat sonra servis yapınız. Pastayı servisten bir gün önce yaparsanız daha iyi olur. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...