20 Kasım 2013 Çarşamba

Kahvaltılık Salça-Acuka




Ülkü hanımdan öğrendiğim bu kaynama salçadan acuka kahvaltıda harika gidiyor. Yalnız ben acukanın içine ekmek içi koymuyorum, ekmeksiz daha çok hoşuma gidiyor.


Malzemeler :

850gr. domates salçası
1 yemek kaşığı tepeleme acı biber salçası
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ

Kahvaltıda karıştırmak için :

1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kışığı toz şeker
1 diş sarımsak
1 çay bardağı iri çekilmiş(ya da dövülmüş) ceviz

1 tatlı kaşığı susam(istenirse)

Hazırlanışı :

Domates salçasını teflon tavaya dökünüz ve kabın içinde kalan salçanın altını da biraz suyla çalkalayıp onu da tavaya dökünüz, acı biber salçası, tatlı biber salçası, tuz, şeker ve yağı ekleyip devamlı karıştırarak kaynatınız.

Tavanın altını biraz kısıp ve sık sık karıştırarak 15-20 dakika civarı kaynatınız. Yalnız salçayı, tavanın kapağı kapalı olarak kaynatınız, aksi taktirde patlama yapar salçalar etrafa sıçrar.

Altını kapatıp soğumasını bekleyiniz. Soğuyunca kapaklı bir kaba alınız ve bozulmaması için üzerine sıvı yağ dökünüz.

Kahvaltıda yiyeceğiniz kadar sosu(yaklaşık 3 tepeleme yemek kaşığı) bir kaseye alıp üzerine bir çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı nane, 1/2 çay kaşığı şeker, bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz ve bir diş sarımsak rendeleyip güzelce karıştırıp servis tabağına alınız. 

Bazen bir tatlı kaşığı susamı 1-2 dakika teflon tavada yağ koymadan rengi dönene kadar çevirip onu da ekliyorum. Böyle de çok lezzetli oluyor.

İsterseniz baharat koymadan salçayı sade olarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...