12 Temmuz 2013 Cuma

Bamyanın Derin Dondurucuda Saklanması





 Arkadaşları kışın lezzetli bamya yemek istiyorsanız şimdi tam zamanı, kaçırmadan buzluğa atmanızı öneririm.









Bamyaları iki türlü ayıklayabilirsiniz. 

Bamya kalemtraşınız varsa uzun saplarını biraz kısaltıp kalemtraşla soyabilirsiniz ya da bamyaların başlarını koni gibi incecik keserek ayıklayabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken kısım baş kısmını temizlerken derin kesmemeniz yoksa bamya salyaların ve yemeğinizde güzel bir görüntü olmaz. 

Genişçe bir tencereye bamyaları koyup üzerlerine limonları sıkınız. 

3 kg. bamya için yaklaşık 5 limon sıkınız. Ateşi açınız ve tencerenin saplarından devamlı sallayarak(mısır patlatır gibi) bamyaları sarartınız. Bütün bamyalar sararınca tencerenin altını kapatınız.

Genişçe bir tepsinin içine bamyaları döküp soğumaların bekleyiniz. Soğuyan bamyaları 500 gr. civarı buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuda saklayınız. İsterseniz 250 gr. lık poşetler yapıp kalabalık olursanız iki poşet çıkartırsınız. 

Yemek yapacağınız zaman buzluktan çıkartıp çözmeden yemeğe ilave ediniz.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...