31 Temmuz 2013 Çarşamba

Fırında Somon Balığı







Somon alacağınız zaman mutlaka norveç somonunu tercih ediniz. Omega-3 yağ asidi bakımından oldukça zengindir. B2 ve B12 vitaminlerimizin çoğunu karşılar ve içindeki renk pigmentleri sayesinde cilt kuruluğunu ve ciltteki lekeleri düzenler.


Malzemeler :

5 dilim somon balığı
1 çay kaşığı karabiber(tepeleme olmasın)
1 adet limon
tuz
1 tatlı kaşığı tepeleme kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı(yağlı bir balık olduğu için isterseniz koymayabilirsiniz)
3-4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet patates

Hazırlanışı :

Somon balıklarını yıkayıp yayvan bir tabağa sıralayınız ve limon,karabiber,tuz,kekik,rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını karıştırıp balıkları marine ediniz.

Buzdolabına kaldırıp 2 saat bekletiniz. Balıkları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alıp boş bulduğunuz yerlere cips den çok az daha kalın doğradığınız patatesleri ve üzerlerine yine cips kalınlığında doğradığınız soğanları ve limon dilimlerini koyup turboda 180 derecede 15 dakika ön ısıtma yaptığınız fırına veriniz.(Balıklar çabuk piştiği için patateslerin ve soğanların ince dilimlenmesi çok önemli, yoksa çiğ kalırlar.)

Fırında yaklaşık 20-30 dakika civarı pişiriniz. Somonun rengi pek değişmediği için, pişip pişmediğini çatal batırarak anlarsınız. Balıklar yumuşamışsa pişmiştir. Afiyet olsun.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...