5 Temmuz 2013 Cuma

Terbiyeli Sulu Köfte(Ekşili Köfte) Tarifi



Hafif ekşili yemekleri çok sevdiğim için bu sulu köfteyi çok sık yapıyorum. Siz de hafif ekşili yemek seviyorsanız hemen yapın derim.



Malzemeler :

500 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
az maydanoz
az karabiber
tuz
1 yumurta
1 adet küçük havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 limonun yarısı
biraz un

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına kıyma, yıkanmış pirinç,rendelenmiş soğan, doğranmış maydanoz, karabiber,tuz ve yumurtanın beyazını koyup güzelce yoğurunuz.

Yoğurduğunuz içten küçük parçalar kopartıp elinizin içinde iyice yuvarlayıp biraz un serptiğiniz büyükçe bir tepsinin içine atınız. Arada bir tepsiyi sallayıp köftelerin her tarafına un bulaşmasını sağlayınız.

Yemeği yapacağınız genişçe tencerenin içine biraz sıvı yağ koyup küp küp doğranmış havuçları ilave edip biraz kavurunuz. Salçayı ilave edip onu da kavurduktan sonra biraz kaynar su koyunuz.(Suyu çok fazla koymayınız)

Köfteleri bir avuç bir avuç atıp yapışmaması için sık sık karıştırınız. Patatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp köftenin içine ilave ediniz. Köfteler ve patatesler pişince terbiyesini yapınız.

Derin bir kaseye yumurtanın sarısını ve yarım limonu sıkıp çok az su koyup çırpınız. Köftenin kaynayan suyundan iki kepçe terbiyenin içine yavaşça koyup aynı zamanda çırpmaya devam ediniz. 

Çırptığınız terbiyeyi kaynayana kadar devamlı karıştırmak suretiyle yavaşça köfteye ilave ediniz. Kaynadıktan sonra beş dakika daha kaynatıp tuzunu ayarlayıp altını kapatınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...