7 Temmuz 2013 Pazar

Cheesecake









Cheesecake in her türlüsünü çok beğenerek yerim. Siz de alt tabanını ve üzerindeki sosu değiştirerek çeşit çeşit cheescake ler yapabilirsiniz. 



Malzemeler :

170 gr. kakaolu büsküvi
3,5 çorba kaşığı margarin
240 gr. krem peynir
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süzme yoğurt
4 yumurta
1 paket çikolata sosu

Hazırlanışı :

Büsküvileri blendırda iyice çekiniz ve margarini ilave edip elinizle yoğurunuz. Çember kek kalıbının altına yağlı kağıt serip her tarafı eşit şekilde olması için harcı elinizle bastırarak düzeltiniz. 180 derecede 15 dakika ısıttığınız fırında 10 dakika pişiriniz ve kenara alın soğusun. Kalıbından kesinlikle çıkarmayınız.

Krem peynir,şeker,un ve vanilyayı karıştırıp içine yoğurt ve yumurta sarılarını ekleyiniz. Rengi açılana kadar çırpınız.

Yumurta beyazlarının içine bir fiske tuz atıp krem şanti gibi olana kadar çırpınız ve yavaşça yumurta sarılarının olduğu karışıma spatula ile karıştırarak ilave ediniz.

Fırını 200 dereceye getirip 15 dakika ısıtınız. Karışımı fırında 10 dakika pişirdiğiniz kalıptaki büsküvili tabanın üzerine döküp tekrar fırına verip yaklaşık 50-60 dakika civarı pişiriniz. Normal keklerdeki gibi içinin kurumasını beklemeyiniz. Peynir olduğundan içi çiğ hamur gibi olup kürdana yapışacaktır. Siz üzerine bakınız kek kızarmış sa olmuştur. 

Sizin fırınınız daha çabuk pişirebilir, üzerine bakarak pişip pişmediğini kontrol ediniz. Keki hemen fırından çıkarmayınız. Fırını çalıştırmadan keki 10-15 dakika daha içinde tutunuz ve dışarı çıkarınız. 

Teflon tavada bir paket çikolata sosunu arkasındaki tarife göre pişirip ılık kekin üzerine dökünüz. Sos sıcak kek ılık olacak.

Kek soğuduktan sonra buzdolabına kaldırınız. Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...