29 Temmuz 2013 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye





Nurten'ciğimin çok güzel kurabiyelerinden bir tarif daha. Hep derim "eline kimse su dökemez" diye. Bu kurabiyenin bir özelliği de çok sert olmayıp biraz yumuşak olması.

Malzemeler :

1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta(sarıları içine, beyazları üzerine)
3,5 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistan cevizi

Üzeri İçin :

Hindistan cevizi

Hazırlanışı :

Margarin, pudra şekeri ve yumurta sarılarını yoğurma kabının içinde karıştırıp, elenmiş un,elenmiş kabartma tozu ve hindistan cevizini de ilave edip hepsini birden yoğurunuz.

Küçük bir kaseye yumurta aklarını diğer bir kaseye de hindistan cevizi koyunuz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil veriniz ve çok hafifçe üzerine bastırınız. Kurabiyenin bir yüzünü yumurtanın akına hafifçe batırıp sonra aynı yüzünü hindistan cevizine bulayınız. 

İsterseniz kurabiyenin bir yüzünü yumurta akına batırdıktan sonra her tarafını hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Ben böyle yapmayı tercih ediyorum.

Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. Önceden 180 derecede  ısıtılmış turbo fırında 15-20 dakika üzerleri çok pembeleşmeden pişirip hemen fırından çıkarınız. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...