11 Temmuz 2013 Perşembe

Düdüklüde Zeytinyağlı Taze Barbunya Nasıl Yapılır



Her sene derin dondurucuya  barbunya atarım ve çok sık yapar yerim. Hatta makarna üzerine sos gibi koyup yerim. Çok lezzetli oluyor.


Malzemeler :

500 gr. taze barbunya(ayıklanmış hali)
1 adet kuru soğan
2-3 tane iri domates(rendeleyiniz ya da robotta çekiniz)
1 havuç
2-3 diş iri sarımsak
2 tatlı kaşığı civarı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı su
6 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı :

Zeytinyağı koyduğunuz düdüklüye minik minik doğranmış soğanları da ilave edip kavurunuz. Soğanları kavururken küp küp doğranmış havucu da  ilave edip ikisini birden kavurunuz. 

Domatesleri ekleyip biraz kavurunuz ve rendelenmiş sarımsakları ile ayıklanıp yıkanmış barbunyaları da ilave edip biraz kavurup üzerine toz şeker, tuz ve suyu ilave edip düdüklünün kapağını kapatınız. 

Düdüklünün düdüğü öttükten sonra, barbunyaları taze aldıysanız ve helmelenmiş seviyorsanız 30 dakika civarı daha diri seviyorsanız 20-25 dakika civarı pişiriniz. Daha önce şoklayıp buzluktan çıkardıysanız 15 dakika civarı altını çok az kısıp pişiriniz. 

Pişen barbunyaların tuzunu ve şekerini kontrol edip servis tabağına alınız.Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip soğuk olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...