12 Temmuz 2013 Cuma

Kıymalı Bamya



Bamyayı mevsiminde alıp şoklayıp buzluğa atarım. Pişireceğim zaman hem vitaminini kaybetmemiş oluyor, hem de çok büyük kolaylık oluyor.



Malzemeler :

500 gr. civarı bamya
100 gr. kıyma
3 adet  domates
1 adet kuru soğan
yarım limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi(isteğe bağlı) 
tuz
biraz üzüm sirkesi

Hazırlanışı :

Bamyaların tepesini huni şeklinde kesip atınız, düz kesmeyiniz salyalanır. Derin bir kaseye ayıklanmış bamyaları koyup üzerlerine biraz üzüm sirkesi döküp elinizle hafifce karıştırıp kenarda bekletiniz.

Küçük doğranmış soğanı biraz sıvıyağ da kavurunuz. Kıymayı da ilave edip kavurduktan sonra domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp tencereye ilave ediniz.

Domatesleri biraz kavurduktan sonra tuzunu atıp nar ekşisi ve limon suyunu ilave ediniz. Bamyaları musluğun altında süzgeçte yıkayıp hemen tencereye ilave ediniz. 

Tencerenin altını kısıp ağır ateşte pişiriniz. Suyu azalınca bir bardak sıcak su ilave ediniz. Suyunu daima az az ilave ediniz. Sarımsak seviyorsanız 2-3 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Tencerenin içine kaşık koyup bamyaları karıştırmayınız. Karıştırmak isterseniz tencerenin saplarından tutup sallayarak karıştırınız. Çok sulu yapmayınız. Tuzunu ve ekşiliğini kontrol edip altını kapatınız. Afiyet olsun.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...