6 Mayıs 2013 Pazartesi

Ağlayan Pasta






Görümcemin yaptığı lezzetli pastalardan biri. Ellerine sağlık özlemciğim.


Malzemeler :

4 yumurta
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 türk kahvesi fincanı süt
3 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
vanilya(isteğe bağlı)

1 paket krem şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket çikolata sosu

Hazırlanışı :

Yumurtaları biraz çırpın ve toz şekeri ilave edip, şeker eriyene kadar çırpın. Süt ve sıvıyağı ilave edin.

Ayrı bir kapta elenmiş un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma ilave ediniz ve hepsi karışana kadar çırpınız. 

Borcamın 23cm. lik kare tepsisi küçük geliyor daha büyük bir kare tepsiyi yağlayıp keki içine döküp bir kaç kere altına vurunuz. 

Fırını 170 dereceye getirip klasikte 5 dakika ön ısıtma yapıp keki içine atınız ve 35 dakika civarı pişiriniz. Pişip pişmediğini kontrol ediniz.

Krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletiniz. Keki fırından çıkartınca buzdolabında beklettiğiniz bir bardak soğuk sütü kekin her tarafına gelecek şekilde dökünüz ve keki soğuması için bekletiniz.

Soğuyan kekin üzerine buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi sürüp onunda üzerine tarifine göre hazırladığınız çikolata sosunu döküp kürdanla şekil yapıp buzdolabına kaldırınız. En az 3-4 saat bekletip servis yapınız. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...