2 Mayıs 2013 Perşembe

Sultan Lokumu Tarifi







Kalabalık misafirim geleceği için lokumları iki ölçüden yaptım.Hem biraz kalın olsun hem de herkese yetsin istedim. Aşağıda normal ölçülerini verdim, siz nasıl isterseniz öyle yapınız.  



Malzemeler :

3 su bardağı süt
1 paket kazan dibi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk(buzdolabından) süt
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı :

Ben iki ölçüden yaptığım için borcamın en büyük tepsisine hindistan cevizlerini döktüm ama siz yukarıdaki ölçüye göre yapacaksanız daha küçük tepside yapabilirsiniz.

Borcamın içine hindistan cevizini yayınız. Kazan dibini teflon tencereye döküp üzerine 3 su bardağı sütü ekleyip kaynayana kadar devamlı karıştırark pişiriniz. Altı çok açık olmasın, biraz kısık olsun. Kaynamaya çıkınca 3-4 dakika daha kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriniz ve altını kapatınız.

Kepçe yardımıyla kazan dibini hindistan cevizlerinin üzerini kapatacak şekilde dökünüz. Kenara alın soğusun. Soğuduktan sonra dolaba koyunuz ve 2 saat bekletiniz. 

Krem şantiyi bir su bardağı soğuk sütle çırpıp onu da dolaba kaldırınız. İki saat sonra dolaptan çıkardığınız kazan dibinin üzerini krem şantiyle kaplayınız. İri çekilmiş cevizleri her tarafına gelecek şekilde serpip tekrar dolaba kaldırınız.

Dolap da tekrar 1-2 saat bekletiniz ve lokumları dilimleyip bir dilimi sabit bırakıp yanındaki dilimi cevizler arada kalacak şekilde diğer dilimin üzerine çeviriniz. Dışında hindistan cevizi olacağı için kolay çevirebilirsiniz.

Bu lokumu bir gün önceden yapıp ertesi gün dilimlerseniz lokumu daha rahat diğerinin üzerine kapatabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...