20 Mayıs 2013 Pazartesi

Hünkar Beğendi
















Malzemeler :

4-5 adet patlıcan
750 gr. kuşbaşı et
1/2 limon
tuz
kekik
karabiber
1 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı sirke
3-4 adet domates(ya da domates püresi)
2-3 diş iri sarımsak
2 adet kesme şeker

Hazırlanışı :

Kuşbaşı etleri düdüklü de ya da tencere de pişene kadar biraz suyla haşlayınız(tuz atmayınız). Pişen etleri teflon tavaya alıp biraz sıvıyağla kavurunuz. Tuz ve kekik atıp altını kapatınız. 

Patlıcanların saplarını bir elinizle tutup diğer elinizle sapları hariç her yerlerini yağlayınız ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup kürdanla her patlıcanı iki yerinden deliniz. 

Patlıcan tepsisini fırını verip 200 derecede klasikte 40-50 dakika civarı pişiriniz. Patlıcanların üzerine parmağınızla bastırdığınızda çöküyorsa, yumuşamışsa patlıcanlar közlenmiş demektir. Tepsiyi dışarı çıkartıp biraz soğumaları için bekletiniz.

Genişçe bir kaba su doldurup içine yarım limonu sıkınız. Patlıcanların kabuklarını soyup içine atınız. Tüm patlıcanları soyduktan sonra suyun altında yıkayıp limonunu akıtınız, sıkınız ve kıyınız. 

Beğendisi için derin bir teflon tencereye biraz sıvı yağ koyup üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup hemen içine sütü ekleyiniz. 1-2 dakika civarı karıştırarak kavurup üzerine kıydığınız patlıcanları ekleyip karıştırınız. Rendelenmiş kaşar, sirke,tuz ve kaşığın ucuyla karabiber atıp bir dakika civarı kavurup altını kapatınız.

Teflon tavada robota çekilmiş domatesleri ya da domates püresini,şekerleri ve ezilmiş sarımsakları biraz sıvıyağla pişirip suyunu çektiriniz. Tuz,karabiber ve kekik atıp altını kapatınız.

Servis zamanı yemekleri ısıtıp genişçe bir tabağın ortasına etleri koyup beğendi ve sosla süsleyip servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...