6 Mayıs 2013 Pazartesi

Yeşil Mercimekli Haşhaşlı Poğaça






Kayın validemin yaptığı lezzetli poğaçaların tarifini sizinle paylaşmak istedim. Ellerine sağlık anneciğim.


Malzemeler :

2 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
150 gr. oda sıcaklığında margarin
2 yumurta(bir tanesinin akı içine sarısı poğaçaların üzerlerine sürülecek)
tuz
1 çorba kasesinden biraz az haşhaş
1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
tuz
1 soğan
sıvı yağ
aldığı kadar un

Hazırlanışı :

Teflon tavada minik minik doğranmış soğanı sıvıyağla kavurunuz. Üzerine haşlanmış mercimekleri döküp bir iki dakika kavurup az tuz atıp altını kapatınız.

Yoğurma kabına kabartma tozlarını,yoğurdu,oda sıcaklığındaki margarini, bir yumurtanın tamamı ile diğer yumurtanın akını,tuzu ve aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız.

Haşhaşı biraz sıvıyağla inceltiniz. Hamurlardan cevizden biraz büyük parçalar koparıp açınız ve içine inceltilmiş haşhaşdan bir yemek kaşığı sürüp üzerine biraz mercimek koyup hamuru kapatınız ve şekil veriniz. 

Yağlanmış tepsiye ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçaları dizip üzerlerine yumurta sarısı sürünüz. 

Fırını 180 derecede 5 dakika ısıtıp poğaçaları fırına veriniz ve turbo da yaklaşık 25 dakika civarı pişiriniz. Poğaçaların pişme süresi her fırına göre farklılık gösterir, süreyi kendiniz ayarlayınız. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...