5 Nisan 2013 Cuma

Bulgur Pilavı Tarifi


Pirinç pilavı yerine daha sağlıklı olan bulgur pilavını tercih edebilirsiniz. Günlük lif ihtiyacınızı karşılar ve B vitamin deposudur. Lif miktarı oldukça fazladır ve şeker hastaları için faydalıdır.(çok fazla yememek kaydıyla)


Malzemeler :

2 su bardağı kalın bulgur
4 su bardağı kaynar su(et suyu ya da tavuk suyu varsa daha lezzetli olur)(bulyon kullanıyorsanız suya karıştırıp ilave edebilirsiniz ama hem et suyu hem bulyon koymayınız)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
4 adet sivri biber ya da 3 adet çarliston
1 adet kapya biber(kırmızı biber)
25 gr. tere yağı
6 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
1 adet kesme şeker
kabukları soyulmuş küçük bir domates

Hazırlanışı :

Minik minik doğranmış kuru soğanı teflon tencerede sıvı yağ ile kavurunuz. Küçük küçük doğranmış çarliston biber ve kırmızı biberi de ilave edip onları da biraz kavurup salçasını ekleyiniz. Salçanın kokusu çıkınca iyice yıkanmış bulgurları koyup 3-4 dakika kavurunuz. 

Tere yağını ekleyip eriyince 4 su bardağı kaynar suyu ekleyip tuz ve şeker atıp tadını ayarlayınız. Kabukları soyulmuş küçük domatesi minik minik doğrayıp bulgurların üzerine yayınız(görüntüsü güzel olsun diye koyuyoruz)

Altını kısıp suyunu tamamen çekene kadar pişiriniz. Yağına kalınca altını kapatıp üzerine peçete sıkıştırıp kapağını kapatınız. Bu esnada size biraz diri gibi gelebilir ama sakın su ilave etmeyiniz demlenirken tam kıvamına gelecektir.

Bulgur pilavının yanında ayran,cacık ya da turşu servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...