17 Nisan 2013 Çarşamba

Fırın Poşetinde İç Pilavlı Tavuk Dolması ve Fırın Poşetinde Patates




Tavuğu iç pilavlı olarak yapmak istemezseniz, içini doldurmadan sadece üzerine sos yaparak fırın poşetine koyup yine aynı derecede pişirebilirsiniz. Tavuk çevirme gibi oluyor.


Malzemeler :

1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı helva fıstığı
1 yemek kaşığı tereyağı
biraz sıvıyağ

Tavuğun üzerine sürmek için :

3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
az sıvı yağ
az tuz
az kırmızı pul biber


Hazırlanışı :

Tavuğu tütsüleyip güzelce yıkayınız. Bir kasede yoğurt, domates salçası,az sıvı yağ,tuz ve kırmızı pul biberi karıştırıp tavuğun her tarafını bu sosa bulayınız. Tavuğu buzdolabına kaldırıp 1-2 saat soslu halde bekletiniz.

Kuş üzümlerini küçük bir kasede suda bekletiniz. Az sıvı yağ koyduğunuz teflon tavada çok küçük doğradığınız soğanı kavurunuz. Tere yağını koyup üzerine pirinçleri ve helva fıstığını ilave edip bir iki dakika daha kavurunuz.

Kuş üzümlerini süzüp tencereye ilave ediniz. Karabiber, yeni bahar ve tuz atıp 1,5 bardak sıcak su ekleyip tadını ayarlayıp altı biraz kısık olarak pişiriniz. Üzerine kağıt havlu kapatıp demlendiriniz.

Tavuğun içini iç pilavla doldurup açık kalan kısmını fırın ipi yada keten iple bağlayınız. Şayet ipiniz yoksa bir soğanı soyup ikiye kesiniz ve açık olan kısımlarını bu soğanlarla kapatınız ki pişerken pilavlar içinden çıkmasın.

Fırın poşetine bir yemek kaşığı un koyup sallayıp her tarafının una bulanmasını sağlayınız ve unu tekrar geri dökünüz. Tavuğu fırın poşetine yerleştirip poşetin ağzını bağlayınız ve poşetin üzerini iki üç yerden delip tepsiye yerleştiriniz. 

4-5 adet patatesi soyup doğrayınız. Tuz, kırmızı toz biber ve az sıvı yağ karıştırınız. Fırın poşetine bir yemek kaşığı un koyup sallayıp unu geri dökünüz ve patatesleri içine atıp fırın poşetinin ağzını kapatınız ve üzerine iki üç yerden deliniz. 

Fırını 200 dereceye getirip tavuğu 30 dakika pişiriniz ve 30 dakika sonunda patatesleri de tavuğun bulunduğu tepsiye koyup ikisini beraber bir saat daha pişiriniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...